снимка н адамски спортни екипи

Дамски спортни екипи

Кои са най-качествените дамски спортни екипи?

В днешната статия ще Ви представим някои от най-качествените и предпочитани фабрични тъкани за производство на дрехи и по-специално на дамски екипи.

Преди да го направим обаче, нека Ви напомним някои основни факти за тъканите.

Влакна = тъкани

На първо място е важно да се отбележи, че влакната са именно в основата на тъканите. Под влакно разбирайте нещо като човешки косъм – толкова тънко и деликатно. В най-честия случай влакното е усукано с повече от една нишка. Полученият резултат се нарича шнур.

Колкото до различните платове, най-честите техники са чрез тъкане и плетене. Разбира се, тъканите са продукт на различни източници.

Естествените, за разлика от изкуствените, се добиват от животински и растителни източници. Фабричните пък се правят също от натурални съставки, но се добиват по съвсем различен начин – при специални условия. Можете да ги срещнете под наименованието „синтетични влакна“. Вярваме, че този термин ще Ви бъде доста по-познат от горните обяснения.

Това, което повечето хора обаче не знаят, че тези синтетични влакна най-често се използват за тъкани, изцяло произведени от химикали.

Производство на дамски спортни екипи

  • Приложение - За да се произведе определен план, най-напред трябва да се уточни неговото приложение. При производство на дрехите, включително и на дамски спортни екипи, е важно да се спазват следните изисквания:

  • Устойчивост – тук е мястото да се задават въпроси като „Достатъчно здрава ли е нишката, за да мине през машината?“ или пък „Износва ли се лесно при носене?“

  • Продължителност на носене – подобно на първото, животът на дрехата също е важен фактор, на който трябва да се обърне внимание още в производствения процес. Въпросът, който и ние бихме задали тук е „Достатъчно здрава ли е нишката, за да издържи на изпирания, изпотявания или слънце при продължително носене?“

  • Еластичност – този фактор касае еластичността на самата материя и нейното свойство да се набръчка или липсата на такова.

  • Износване – доколко може да се разчита, че дрехата няма да се изтърка още на първото пране е също толкова важен въпрос.

  • Набръчкване – тук можем да споменем дамските спортни екипи от полиестер. За разлика от много други материи, полиестерът не се мачка. Ето защо са толкова лесни и удобни за поддръжка и носене.

  • Форма – ще запази ли дрехата същия си вид и форма след гладене и изпиране?

  • Блясък – ще запазят ли блясъка и очарованието си дрехите от коприна, например, при продължителна употреба?

Някои тъкани като сатен и коприна по природа са бляскави. Този прекрасен ефект трябва да се запази дори при продължително носене.

  • Абсорбиране – за разлика от памука и вълната, тъкани като найлона, например, от който се правят немалко маркови дамски анцузи и спортни екипи, не попива.

  • Изпотяване – някои тъкани като найлона и полиестера се използват за производството на спортни екипи, защото са удобни, леки, не попиват вода и влага, проветриви са и спомагат леката и тежка физическа активност.

Така че, ако си търсите спортни екипи, горнища и долнища, които да осигуряват максимално удобство, насочете се към материи като полиестер и найлон. От тях ще останете най-доволни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>