Woman looking to showcase or shop window

Ценни съвети за избор на комфортни дамски обувки

Когато се запътим към магазина или избираме онлайн, трябва да следваме някои прости, но много ценни правила

Тръгнем ли да си купуваме обувки, обикновено сме в емоционално състояние и под негово влияние, не сме особено склонни да взимаме разумни решения. Не, не ви съветваме да отлагате шопинг терапията – насладете й се, но не забравяйте някои ценни препоръки за спазване, когато инвестирате в поредния си чифт.

Няма значение дали ще пазарувате онлайн или от физически магазин, правилата са еднакво приложими, стига да им се доверите и да ги следвате.

Точна номерация

Ако не сте чели достатъчно за човешкото тяло, сигурно ще се изненадате, че лявата и дясната ни страна не са абсолютно съразмерни. Размерът на ходилата не прави изключение. Напълно възможно е едното ви стъпало да е по-голямо от другото. Това не бива да ви учудва и не сте само вие в тази ситуация. Ето защо, когато си поръчате обувки от сайт или избирате на място, трябва да пробвате как стоят и на двата крака. Ако се чувствате комфортно, значи целта е постигната и моделът е подходящ за вас.

И на ширина

Ако разчитате, че по-тесните обувки за дами ще се отпуснат с времето, първо проверете добре каква е материята им. Това е възможно, стига да говорим за изработка от велур или плат, но има кожи, които не могат да ви гарантират такава промяна, колкото и да се опитвате да ги носите. Не се измъчвайте, а бъдете нащрек, когато кракът ви е по-широк, отколкото самата обувка.

Перфектни на ток

Ако търсим ефекта удължаване на силуета, токчетата са отличен вариант, стига да знаем как да се ориентираме и да случим на удобни обувки. Най-важното, на което трябва да обърнете внимание, е дали подметката е по-мека и плътна. Не се спирайте на твърди и прекалено тънки подметки.

Ако сте от дамите, които изпитват затруднения да запазят равновесие и да вървят гладко на по-тънък ток, може да се спрете на по-стабилните и устойчиви токове. Имате късмет, че през последната година дебелият ток е изключително актуален и с него няма как да се чувствате по-малко елегантна.

Винаги може да потърсите заместител на високата обувка в моделите с удобни платформи. Отново следете да не взимате прекалено твърда подметка, защото тя не се огъва и стъпалото ви ще се напрегне прекалено след няколко часа употреба. Корковите и по-меките платформи са прекрасно решение за всички, които искат хем да са стройни, хем да се наслаждават на комфорт с любимите си обувки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>